woensdag, september 7

Sfeer

Haardvuur

Het leven hier ging goed, ik vermeed gelukkig problemen, want ik had een soort van gave om op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip te zijn. Ik was rustig en gekalmeerd, en het leek net alsof de witte kamer mij écht goed had gedaan. Maar er was één iemand die ik om een goede reden niet uit kon staan en ze kwam net nu mijn kant op. FIJN.
''Hé sterielgangertje''.
Tja, dat was nu blijkbaar mijn bijnaam geworden, verbonden met de witte kamer.
''Hé eigenlijk-sterielgangertje'' zei ik misselijkmakend terug. Tja, veel originaliteit had ik nog steeds niet.
Ze keek mij geshockt aan, maar haar blik veranderde toen snel in een blik van: ik-ben-onschuldig-waar-heb-je-het-over.
"Ow, dus je geeft het niet eens toe? Kom op, nu kan er niks meer gebeuren, de straf is al uitgestaan, geef het nou maar toe!'' zei ik steeds geïrriteerder wanneer ik zag dat ze niet van plan was naar mij te luisteren.
Mijn bloed begon steeds meer te koken, ik voelde de woede opkomen, de witte kamer was nu voor niks geweest, alles zou opnieuw beginnen, ik werd gek.
Maar gelukkig was ze een soort van bang voor mij als ik boos was, tenminste zo vatte ik het op, en liep met een arrogante blik weg. Dit was echt de enige daad van haar die ik nuttig vond.

Die nacht sliep ik slecht. Ik droomde, en als ik droom betekent dat meestal niet veel goeds. Ik zag alles voor mij; van een klein tikje naar hard slaan, het leek niet te stoppen. En toen kwam de onverwachte dreun midden in mijn gezicht, en wat daarna gebeurde ging zo snel. Ze zag haar op de grond liggen en schopte haar alsof alles niet genoeg was geweest. Ze rende snel weg, en ik had geen idee waarom. Later kwam ik daar pas achter.

Ik schrok wakker. Ik lag zwetend in bed en besefte dat het maar een droom was, en ik wist dat dit niet de laatste keer zou worden dat ik deze droom, eigenlijk nachtmerrie, had. Ik slofte uit bed en liep naar de kraan waar ik een glas water gulzig opdronk.
''Is het weer zover?'' ,hoorde ik een bekende stem zeggen.
''Ja...'', antwoordde ik zonder om te kijken.
Hij greep mij om mijn middel en drukte een zoen tegen mijn schouder.

Geen opmerkingen: