maandag, juni 6

Strak buikje

Zomer begint, warm weer en op naar het strand! Eindelijk kan je je ó zo leuke bikini showen maar je buik is niet helemaal in vorm; het hangt er maar een beetje slap bij, gelukkig bestaat er ook nog zoiets als buikspieroefeningen voor een platte buik!

  • Crunches: je ligt plat op de grond, je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Je komt met je bovenlichaam omhoog, en je houdt dit vast tot je je buikspieren voelt branden. Dit kun je een paar keer herhalen met een korte pauze tussendoor. Voor de onderkant van je buik kun je deze oefening op dezelfde manier doen, maar dan met je benen en kont omhoog.
  • Haning Leg Raise: je gaat hangen aan een stang, of thuis aan een balk of open trap. Houd je voeten iets naar voren en houd dat tijdens de oefening zo, anders krijg je last van je rug. Breng je benen vanuit je buik naar boven en hou dat vast. Dit zal eerst niet heel hoog lukken, maar hoe vaker je dit traint, des te beter het zal gaan. Als het je echt niet lukt, kun je je benen buigen en je knieën richting je borst brengen.
  • Reverse Crunch: Ga plat op de grond liggen en kruis je enkels. Buig je knieën en breng ze helemaal richting je neus. Hou je onderrug plat op de grond en focus je op je buikspier.
Succes!

Geen opmerkingen: